Begär vad du behöver av ditt företag

Innan du är helt klar med flytten och kan börja koncentrera dig på att packa upp och inreda ditt nya hem, är det dags för den tråkiga men ack så välbehövliga flyttstädningen. Om du slarvar med flyttstädningen kan du åka på problem av hyresvärden på ett eller annat sätt. Den nya hyresgästen ska komma in i ett rent hem och kunna börja packa upp sina kartonger med en gång. Det vill du unna dem lika väl som du vill komma in i ett rent och städat hem för att börja inreda på stört.Flyttstäda själv?

Har du en liten lägenhet kanske du väljer att ta hand om flyttstädningen på egen hand. Om du däremot bor lite större kan det vara bekvämare att be proffs ta hand om alla utrymmen som ska dammsugas, torkas, dammas och svabbas. Det finns också en möjlighet att boka flyttfirmor som gör en mindre variant av en flyttstädning där du själv har gjort grovjobbet och där firman står för resten av städningen. Då kan det bli billigare för dig.

Varför bör man boka flyttstädning?

En stor fördel med att låta en flyttfirma ta hand om flyttstädningen är att du får tid över till annat. Du kommer att ha fullt upp i månader både innan och efter flytten. Budgeten ska göras, flyttkartonger ska packas, abonnemang ska sägas upp, rätt flyttfirma ska anlitas och du ska meddela alla dina vänner och släktingar att du ska ge dig av. Kanske även säga upp skolan där barnen går i och välja en ny skola på den nya orten. Allt detta tar mycket tid i anspråk och det är troligt att det dyker upp större eller mindre problem på vägen. Avlasta dig själv genom att boka flyttstädning från en flyttfirma, kanske samma som ska göra din flyttransport senare.

Vad är viktigt att tänka på i flyttstädningen?

Om du anlitar en flyttfirma till att städa ditt hus eller din lägenhet, har de sannolikt koll på exakt vad som ska städas igenom extra noga. Men om du tar hand om det själv finns det saker som är lätta att glömma bort.

  • Fönsterputsningen
  • Torka ur lådor och skåp
  • Rengöra badkaret eller duschkabinen
  • Städa städskåpet
  • Städa garderoberna
  • Torka och damma av ovanför skåpen

Rensa innan städning

För att göra det både enklare för städpersonalen eller för dig själv när du flyttar, bör du ta en rejäl genomgång av dina ägodelar innan du packar och städar. Ju mindre du har att släpa på desto lättare och billigare blir det. Gör olika högar av det du ska kasta – vissa saker kan kastas i återvinningen, vissa i soporna och andra kan säljas på Blocket eller i en Facebook-grupp. Du kommer att bli förvånad över hur mycket skräp du har samlat på dig som bara tagit energi och plats i hemmet.