Badkar, dusch eller bägge?

Valet av badkar eller dusch är inte alltid helt självklart vid en badrumsrenovering. Kanske behöver du inte välja alls och kan ha bägge i ditt badrum? Det finns många olika varianter och lösningar att välja bland och garanterat en som passar för ditt badrum och badrumsrenovering.

Dusch – Ger en öppen känsla och är praktiskt i ett mindre badrum

En dusch passar bra ett mindre badrum men även i det större. En dusch kan lätt placeras i ett hörn vilket inte tar lika mycket utrymme som ett badkar. I en badrumsrenovering av ett litet badrum med dusch kan infällbara väggar vara en lösning. Då tar duschen nästan ingen plats alls. Har du istället ett stort badrum kan du självklart i din badrumsrenovering välja en större dusch, kanske till och med fristående längs en vägg.

Det finns många andra alternativ att välja bland också, tillexempel duschkabiner, draperier och fasta väggar. Det finns duschar i flera olika prisklasser som passar för just din badrumsrenovering.

+ Passar i alla typer av badrum och ger en öppen och luftig känsla i rummet.

– En dusch med väggar kan kräva lite mer städning då smutsen på väggarna ofta syns relativt tydligt.

Badkar – En stämningshöjare i de flesta badrum

Att ha ett badkar i sitt badrum ger en hög mysfaktor. Det finns många varianter att välja bland och ett ståtligt badkar är ett vackert smycke i badrummet. Ett badrum vill även många ska kännas inbjudande och varmt. Ett badkar i badrummet kan därför hjälpa till att skapa en sådan atmosfär och stämning. Varför inte passa på vid en badrumsrenovering från badrumsrenoveringargöteborg.se för att få ett badkar i hemmet om möjlighet finns?

Att tänka på vid en badrumsrenovering är vad ett eventuellt befintligt avlopp finns och om badkarets placering passar till avloppet eller om det kan behövas flyttas på. Det tar oftast även mer plats än en dusch vilket kan kräva ett lite större badrum.

+ Hög mysfaktor. Det är få saker som slår att krypa ner i ett varmt bad under vinterhalvåret.

– Ett badkar kan ta mer plats än en dusch. Har du tillräckligt med utrymme i ditt badrum?

Kombinerad dusch och badkar – Fördelar och nackdelar

En badrumsrenovering av ett mindre badrum där du vill ha ett badkar kan en kombinerad dusch och badkar vara en lösning. Oftast är även risken för att halka är mindre i ett kombinerat badkar och dusch då det är anpassat för att stå i vilket ett vanligt badkar vanligtvis inte är. Det kan dock ändå vara svårt för vissa personer att ta sig in badkaret på egen hand.

En badrumsrenovering vill de allra flesta ska hålla i många år framöver, tänk därför på hur framtiden kan se ut. Kanske blir du äldre och kommer att ha svårt att ta dig in i badkaret eller så finns det småbarn i familjen där ett badkar både är mysigt, bekvämt och praktiskt.

+ Dusch och badkar i ett. Du får det bästa av båda världar helt enkelt.

– Det kan vara svårt för vissa personer att ta sig in i badkaret.

Det är mycket att tänka på när det är dags för en badrumsrenovering. Utgå ifrån dina egna preferenser, din budget och badrummets storlek så kommer du att göra ett val som passar dig och ditt badrum allra bäst.